preload
Strona głównaUżytkownicy › Opinie użytkowników

Opinie użytkowników



Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.12.2016
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Witam serdecznie.

Jakiś czas temu zacząłem oglądać anime/j-dramy. Tak mnie zafascynował ten język, że chciałem się go choć trochę nauczyć. Wcześniej odwiedziłem kilka różnych stron z kursami online, ale ten najbardziej trafił w mój gust.
Obecnie jestem na lekcji 18. Druga część idzie mi nieco wolniej niż pierwsza, ze względu na coraz trudniejsze zagadnienia gramatyczne.
Na początku nauki myślałem, że sporą trudność sprawi mi zapamiętanie tych "krzaczków". Na szczęście z pomocą przyszły odpowiednie aplikacje na telefon, które poprzez skojarzenia graficzne błyskawicznie uczą brzmienia poszczególnych znaków hiragany/katakany. Jest jednak jedna rzecz, która chyba nie tylko mi sprawia wielką trudność - kanji. Pocieszam (albo łudzę) się tym, że niektórym Japończykom również :)

Na wielki plus oceniam kontakt z administratorem kursu. Moje uwagi są natychmiast przekazywane językoznawcy, a ewentualne poprawki wprowadzane do tekstu kursu.

Wielki minus za to, że lektorka - p.Waśniewska nie tworzy kolejnych części kursu. mam jednak nadzieję, że trzecia część jednak powstanie :)


Pozdrawiam

Michał

Michał
lat 41, Wrocław, pielichiewi...@o2.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.12.2016
IP/Host: *.dynamic.chello.pl
Konnichiwa :) Jestem na 3 lekcji. Kurs mega mnie wciągną, codziennie spędzam nad nim po kilka godzin. Bardzo polecam. Ja ne

Bartosz
lat 31, Lublin, b.bory...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.05.2016
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Bardzo podoba mi się sposób w jaki został ułożony ten kurs. Przejrzysty, po kolei wszystko jest bardzo dokładnie tłumaczone. Dzięki uwagom autorki lekcje są ciekawe. Kurs odbieram jako przyjazny i na prawdę fajnie przyswajalny. Nie są to tylko suche fakty i regułki. Przeglądając niektóre opracowania w internecie, ciesze się , że zaczęłam poznawać japoński tutaj. Pozdrawiam

Aleksandra
a.fudali...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 23.07.2015
IP/Host: *.inowroclaw.mm.pl
Kurs jest naprawdę świetny, przejrzysta tablica ze znakami hiragany i katakany, do tego tematy płynnie przechodzą z jednego do drugiego, a słownictwo jest nastawione typowo na najbardziej potrzebne słówka bez niepotrzebnych wyrazów używanych raz na rok albo rzadziej. :) Poziom podstawowy już załatwiony, więc niedługo biorę się za część średnio zaawansowaną :D

Filip
lat 20, Barcin, filo...@o2.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 28.04.2015
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Naprawdę fajny krótki treściwy kurs.
Dziękuje ;)

Daniel
lat 19, Opole, Daniel.Osiewicz...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 27.02.2015
IP/Host: *.play-internet.pl
Po ponad miesiącu korzystania z kursu mogę stwierdzić, że nauka idzie w ekspresowym tempie a słówka nie stanowią żadnego problemu z dodatkiem słownictwo. Jedyną moją uwagą jest to, że przy nauce znaków hiragany, katakany i kanji nie jest pokazywana kolejność ich zapisu, a z tego co mi wiadomo jest ona dość istotna w języku japońskim. Po za tym, gorąco polecam ten kurs każdemu, kto jest niezdecydowany, bo naprawdę warto!

Patryk
lat 15, patryk.melers...@onet.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 03.10.2014
IP/Host: *.smgr.pl
Ten kurs jest fantastyczny zawsze chciałem nauczyć się japońskiego. Czuję się jak po pierwszych lekcjach w szkole. Bardzo mi się podoba.

Bartek
lat 14, Grudziądz, mike124l...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 29.09.2014
IP/Host: *.as13285.net
uwielbiam ten kurs <3 <3 wymowa jest straaszna latwa ale pisownia juz troche trudniejsza :/ ale kocham ten jezyk wiec bede go sie uczyla jeszcze bardziej pilnie :D Ja Ne ! ^^

Karolina
lat 14, Birmingham, karolina.ko...@interia.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 31.07.2014
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Super kurs! Super, super, super!
Wszystko świetnie wytłumaczone.
Ja kocham język Japoński i ta strona mi się naprawdę spodobała.

Łucja
lat 8, Sztum, lucja.sedzikows...@o2.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.03.2014
IP/Host: *.zicom.pl
Ten kurs jest naprawdę świetny . Trafiłam tu przypadkiem kiedy jeszcze nie uczyłam się japońskiego , pani wymowa tak mnie zauroczyła że postanowiłam zacząć się uczyć . To że umiem już powiedzieć kilka zdań po japońsku to tylko dzięki temu , że trafiłam na pani kurs . Dziękuje .

Kanade
lat 15, Japonia, senka7...@interia.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.08.2013
IP/Host: *.CNet.Gawex.PL
Widziałam już całe mnóstwo stron z japońskim, tyle, że ta podoba mi się najbardziej:-)
Na poprzednich stronach nie było np. video odtwarzających wymowę słów, a poza tym,
te inne były strasznie nudne:-)

Sandra
lat 11, Drawsko Pomorskie, sandra.jachyms...@onet.eu

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 12.04.2013
IP/Host: *.icpnet.pl
Kurs jest super!!! Jestem w 100% na tak. Polecam ten kurs. Wszystko jest świetnie wytłumaczone.

Julia
lat 13, Poznań, akiko_20...@spoko.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 15.01.2013
IP/Host: *.centertel.pl
日本がだいすき kocham japoński dopiero zaczynam naukeツ
A ten kurs jest jednym z najlepszych jakie widziałem i bardzo mi pomógł
ありがと !!!
Dzięx^^

Danielツ
lat 17, Bielsko-Biała, Kulecdanie...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.01.2013
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Super! Uwielbiam tańczyć, więc pojechałam na obóz taneczny. Specjalnie przyjechali z USA i była jedna Japonka (żeby nas uczyć), to ona najlepiej tańczyła. Moim marzeniem było to, że kiedyś pojadę do Japonii. Kilka stron gdzie można się uczyć były do bani, nawet w translatorze Google źle wymawiają i źle tłumaczą. Ta strona jest super!

Oliwia
lat 11, Jelenia Góra, oliwkalej...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 14.12.2012
IP/Host: *.acn.waw.pl
Niedawno zaczęłam oglądać anime i zakochałam się w japońskim języku oraz japoni. Chciałam się uczyć tego języka jednakże moja mama stwierdziła, że to głupie i za trudne dla mnie. Próbowałam uczyć się z internetu,jednak nie znajdowałam dobrych stron. Aż trafiłama na tą. Jest skromnie ujmując rewelacyjna! Wszystko sensownie uporządkowane i krótko ale w kilku najważniejszych zdaniach.tekst zrozumiały ,nauka wymowy poprzez nagranie. Bardzo pomocna i ucząca

ola
lat 16, kraków, kitek...@interia.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 10.12.2012
IP/Host: *.gdynia.mm.pl
Witam.
Kurs języka japońskiego zakupiłam około trzech miesięcy temu. Traktuję go jako pewnego rodzaju uzupełnienie do kursów książkowych. Podoba mi się sposób nauczania Pani Marysi ale wydaje mi się, że wartałoby nieco poprawić lekcje z nauką hiragany i katakany. Kolejność pisania kresek w znakach jest bardzo ważna, a tego tam nie ma. Dlatego proszę o dodanie kolejności pisania kresek, bardzo ułatwiłoby by to nam, uczącym się życie. :)

Muszę dodać, że m.in.dzięki temu kursowi udało mi się poznać pewną Japonkę, która uczy mnie japońskiego! Dzięki kilku słowom w tym języku poznałam wspaniałą przyjaciółkę. :)

Pozdrawiam

Zuzanna
lat 13, Gdynia, zuzannapolachows...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 21.07.2012
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
今私は日本語をべんきょうします...
... i dzięki temu kursowi idzie mi dużo szybciej, ponieważ wszystko jest bardzo dobrze wytłumaczone z wieloma przykładami oraz nagraniami wymowy. Muszę przyznać, że podchodziłem sceptycznie do tego typu kursu, a jeszcze jak zobaczyłem cenę to myślę sobie... "za tą cenę to pewnie będą tylko jakieś suche zdania po japońsku, typu rozmówki, które bez wytłumaczenia nic Ci nie dadzą"... ale spróbowałem i jestem bardzo zadowolony! Polecam każdemu pasjonatowi Japonii!

Marcin
lat 23, Jawor, marucinjan...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 13.04.2012
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
Lubię oglądać anime i pokochałam wszystko, co związane z Japonią, a przede wszystkim japoński język. Chciałam się go nauczyć, ale niestety większość stron jest co najmniej kiepska. Tutaj każde zagadnienie jest pięknie opisane i bardzo podoba mi się odtwarzacz w lekcjach! Kiedy nie ma się nauczyciela, który powie, jak dokładnie dane słowo wymówić, odtwarzacz rozwieje wątpliwości. :-) Niedługo wykupię sobie całą I część. :)

Ola
lat 14, Kolbuszowa, ola.z1...@op.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 01.01.2012
IP/Host: *.183.181.16.dsl.dynamic.t-mobile.pl
Już dawno chciałam nauczyć się tego języka. Mieszkam w małym mieście, gdzie nie ma możliwości nauki japońskiego. Szukam, patrze a tu kurs online! Wszystko tak fajnie, przejrzyście wyjaśnione... Polecam!

Dorota
Czaplinek, zagroda_tren...@poczta.onet.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 28.11.2011
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Jestem obecnie na 3 lekcji (dopiero mam próbny kurs) i już się cieszę z tego, że mogę się uczyć na tak świetnie zrobionej stronie. Za niedługo kupuję sobie pakiet cz. 1 i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Próbowałam już wiele różnych kursów japońskiego online, ale niektóre rzeczy były niejasne, a tutaj, o dziwo, były wytłumaczone bardzo przejrzysto. Polecam każdemu, kto chcę się na poważnie uczyć języka japońskiego! ^__^

Nadia
lat 14, Świdnica, bieleckanad...@yahoo.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 14.10.2011
IP/Host: *.internetdsl.tpnet.pl
Kurs jest fantastyczny ;) gratulacja prowadzącemu ;) tylko mam takie pytanie, kiedy będzie dostępny słownik tematyczny ze słownictwem tak jak w pozostałych kursach???? Gdyby był to było by świetnie :)

Jacek
lat 21, Szczawnica, jacek24...@poczta.fm

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 31.08.2011
IP/Host: *.33.17.10
Wszedłem na stronkę, w sumie przypadkiem.
Przejrzałem pierwsze lekcje i powiem, że są przygotowane bardzo dobrze.
Sama nauka j. japońskiego nie jest taka trudna,
jeśli ma się na to odpowiednią ilość czasu :)
Kurs - profesjonalny, wymowa bardzo dobra,
ale w rzeczywistości autorka brzmi dużo lepiej. :)

マリシャ。
木曜日にまた会いましょう。:)

パヴェウ - 三十歳
トルン, blugodz...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 18.08.2011
IP/Host: *.internetdsl.tpnet.pl
Japonia to piękny i magiczny kraj, zawsze chciałem nauczyć się języka japońskiego i tutaj znalazłem odpowiedni dla mnie kurs :) Muszę przyznać, że gramatyka jezyka jest prosta, o wiele wiekszą trudność sprawiaja mi zapamiętanie znaków kanji czy klasyfikatorów liczebników :P Ale mimo to chcę uczyć się tego pięknego języka.

Zbyszek
lat 18, Uniejów, z_by...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.06.2011
IP/Host: *.adsl.inetia.pl
Świetne, od pół roku szukałem słownika j. japońskiego a teraz nie dość że nie muszę to jeszcze japońskim umiem się posługiwać.

Mirek
lat 15, Kostrzyn nad Odrą, saber12...@wp.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 17.04.2010
IP/Host: *.chello.pl
Ten kurs jest genialny! Trafiłem na tę stronę zupełnie przypadkiem. Patrzę - kurs japońskiego. Myślę sobię: ha, ha, ha, ale to musi być trudne, nudne i głupie. Pewnie cały kurs polega na nauce miliarda tych dziwnych krzaczków. Przeglądam lekcję próbną. Z wrażenia nie mogłem zasnąć w nocy. Ten język jest stworzony dla mnie! Jest oryginalny, ładny, wcale nie taki trudny oraz bardzo ciekawy. W tej chwili skończyłem pierwszą część i właśnie wykupiłem drugą. Gorąco polecam! Kurs jest prowadzony bardzo przejrzyście i interesująco. Nawet zagadnienia gramatyczne wchodzą do głowy bez oporów :). Serdecznie pozdrawiam panią Marysię i cały zespół 6ka. Dziękuję wam.

P.S.: Czy w przyszłości będzie kurs japońskiego nr 3?

Łukasz
lat 13, Opole, yaevinn11...@o2.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 22.03.2010
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Uważam, że całkiem niezły kurs.
Ćwiczenia są bardzo ciekawe. Pisane japońskim systemem pisma zmuszają do nauki czytania, w przeciwieństwie do wielu książek gdzie zdania są napisane w transkrypcji łacińskiej. Dzięki nim mogę więcej ćwiczyć.
Podoba mi się również, że jest też wymowa. Czasami nie jestem pewna czy występujące w słowie "U" powinno byc nieme czy nie, dlatego też bardzo dziękuję za pomoc :)
Wiele rzeczy wytłumaczonych bardziej przystępnie niż w niejednej książce.
Dla mnie jest on uzupełnieniem wiedzy.
W sam raz dla osób rozpoczynających naukę japońskiego.

Gratuluję kursu. :)
Pozdrawiam.
Marta.

Marta
lat 19, Warszawa, marta...@interia.eu

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 11.03.2010
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Jest to świetny:)kurssssssssssss:*Japonski dosc łatwy choc wymowa strasznieeee trudna:):):):)super jezyk:*

Iza
lat 13, Wieluń, izulka6666...@gazeta.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 03.01.2010
IP/Host: *.bialapodlaska.vectranet.pl
Chociaż przerobiłam tylko 3 lekcje jestem bardzo zadowolona. To wspaniałe rozwiązanie dla osób, które chcą się uczyć takiego świetnego języka jak japoński a mieszkają w małym mieście no jak moja Biała :)

Kasia
lat 14, Biała Podlaska, kasia21-20-...@o2.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 01.01.2010
IP/Host: *.sol2.cable.ntl.com
Chciałabym tylko dodać, że istnieje fajna, darmowa stronka do ćwiczenia alfabetów Hiragana i Katakana, http://www.realkana.com/practice/
dostępna również po polsku, mam nadzieję że komuś się przyda, oczywiście jako dodatek do świetnego kursu na 6ka.pl :)

Anne
lat 22, West Midlands, kisayu...@googlemail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na NIE
Data dodania: 27.12.2009
IP/Host: *.acn.waw.pl
Przepraszam, ale się pomyliłam i jednak powinno być watashi ale kurs i tak do bani.

Magda
lat 15, misiunia.lil...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na NIE
Data dodania: 27.12.2009
IP/Host: *.acn.waw.pl
Witam.
Kurs zawiera błędy takie jak : WATASHI wa Magda desu.
Powinno być Watakshi ;).
Jest też w niektórych zdaniach błędna wymowa, trochę jakby - bez akcentu.
Cyt. ,,Ułatwienie wymowy..." Przecież na pierwszej lekcji angielskiego w szkole już uczą POPRAWNEJ wymowy, a nie - a teraz wam uprościmy wymowę. Tak NIE ma. Zobaczycie, będziecie mieć błędy i sobie nie poradzicie, a jak tam polecicie, to zobaczycie, zamiast powiedzieć poproszę sushi, powiecie np: Zjadłam robaka, lub jeszcze gorzej.
Jeśli już, to kurs na ... [adres usunięty] jest o niebo lepszy.

Magda
lat 15, misiunia.lil...@gmail.com


 
Odpowiedź zespołu 6ka.pl::
Dziękujemy za surową, choć mało konstruktywną krytykę. Informujemy także, że link do innej strony zawarty w opinii został usunięty, aby jej autorka nie była posądzana o kryptoreklamę konkurencyjnego kursu.

Odpowiedź autorki kursu, p. Marii Waśniewskiej:
Co do pierwszego "błędu", to obecny zapis w lekcji jest całkowicie prawidłowy, a w błędzie jest niestety Pani. Co do mojej wymowy japońskiej to jest ona poprawna i zgodna z zasadami, potwierdzają to także rodowici Japończycy, z którymi często rozmawiam i którzy zapoznali się z kursem.

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 20.12.2009
IP/Host: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
Profesjonalna strona, godna polecenia dla osób, które nie mają czasu bądź z innych powodów nie są w stanie uczęszczać do szkół dziennych!
Poprostu dzieło godne nagrody! Jestem początkujący, i poprostu jest w 1szym dzialem tak przejrzysto opisane, że bardziej się nie da! Polecam, pozdrawiam i życzę powodzenia w prowadzeniu strony i kursów!!! ;]

Marcin
lat 17, Świdnica, fire...@o2.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 06.12.2009
IP/Host: *.bethere.co.uk
Stronka bardzo fajna i godna polecenia. Jako osoba mieszkająca w małym miasteczku w Anglii, pracuję przez większość dnia i nie mam ani możliwości, funduszy ani motywacji by uczęszczać na kursy językowe, których zresztą w moim rejonie jest jak na lekarstwo. Wasza strona to wspaniała alternatywa dla ludzi takich jak ja - uczę się, kiedy mam czas, mogę się osłuchać z wymową i wszystko jest dobrze wytłumaczone. Wiedzę przyswajam przy laptopie z ciepłym kubkiem herbaty wtedy, kiedy mam ochotę. Mam nadzieję, że w przyszłości ktoś wpadnie na pomysł stworzenia tu kursu języka portugalskiego - mój narzeczony jest portugalczykiem i chciałabym wreszcie nauczyć się tego języka.. W każdym razie strona jest super!

Anne
lat 22, West Midlands, kisayu...@googlemail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 05.12.2009
IP/Host: *.acn.waw.pl
Zawsze myślałam, że język japoński będzie nie do nauczenia się.
Była to dla mnie prawie że czarna magia. Zaczęłam szukać gdzie mogę się nauczyć tego języka, ale nie mogłam znaleźć dobrego źródła, a nauczenie się tego języka było dla mnie marzeniem. Wreszcie wchodzę w Google i wpisuję - nauka hiszpańskiego, bo myślałam, że już nie mam gdzie znaleźć nauki japońskiego - myliłam się! Teraz wiem, że nauka tego to coś super i nareszcie spełniam swoje marzenia! =*

Julia
lat 10, julia.gorzyns...@gmail.com

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.11.2009
IP/Host: *.50.126.222
Znam dużo polskich stron z japońskim,ale ta jest zdecydowanie najlepsza!
Wykupiłam drugą część(niestety podstawy opanowałam z innych źródeł.Na dodatek bardzo długo czasu mi zajęło nauczenie się ich!)i przyznam że tutaj jest wszystko bardzo jasno i łatwo opisane. Z wami nauka sprawia mi większą frajdę!!! :)

Ps:Czy w przyszłości będzie napisane w jakiej kolejności pisze się kreski "Kanji"???

Alex
lat 16, Zgorzelec, obieramziemnia...@op.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 30.11.2009
IP/Host: *.eltronik.net.pl
Arigatou gozaimasu za udostępnienie kursu! Bardzo przyda mi się do utrwalenia wiedzy =] Do tej pory uczyłam się z angielskich książek i nie wszystkie problemy gramatyczne były dla mnie zrozumiałe. Jeszcze raz dziękuję!!!

Sol
lat 16, black.le...@op.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 29.11.2009
IP/Host: *.dynamic.gprs.plus.pl
Weszłam na tą stronę całkiem przypadkiem i zobaczyłam, że są kursy japońskiego więc weszłam z wielką ciekawością. kompletnie sobię nie wyobrażałam, że ktoś (nie z japonii) może pisać i czytać japoński!!! weszłam..., poczytałam..., i byłam zaskoczona że ja to rozumiem!!!!!! pierwsza lekcja, druga lekcja, teraz trzecia i gadam do mamy po japońsku..!!!! nawet pisze..! chociaż kiedyś to była dla mnie czarna magia...!!! niedługo skończe trzecią.... a wtedy?? chyba nie wytrzymam i wykupię pierwszą część..!! na prawde super!!! chodź czasem nie moge się połapać w tych znakach.... ale alfabet już wydrukowałam i będę wkuwać... wolę to niż angielski i niemiecki, które mam w szkole! jestem zafascynowana japońskim. Być może dlatego, że jest on niespotykanym i oryginalnym językiem.. więc SUPER!!! jestem na TAK! ;)

inka9726816
lat 12, inez...@amorki.pl

Język: Japoński
Rodzaj opinii: Jestem na TAK
Data dodania: 26.11.2009
IP/Host: *.ssp.dialog.net.pl
Super ,mogę wyjechać gdzie chce (oczywiście jak wyrobie paszport)bez obawy że nie znam języka,super!!!!!!!!!

Marta
lat 12, Wałbrzych, martka-19...@o2.pl




Bardzo dziękujemy za wszystkie opinie - zarówno pozytywne, jak i te z konstruktywną krytyką. Te pierwsze dają nam ciągłą motywację do dalszej pracy, a te drugie podpowiadają, jak możemy ulepszać naszą stronę i oferowane w niej kursy, aby jeszcze lepiej spełniać Wasze oczekiwania.
Dziękujemy i pozdrawiamy!

Zespół 6ka.pl
Dodaj opinię